Klimaattechniek

TOP Technisch Beheer richt zich als Onderhoud- en Servicebedrijf  op het onderhoud en service aan uw werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Voor zowel particulier onderhoud, als het groot onderhoud aan klimaatinstallaties bij bedrijven/kantoorpanden en dergelijke kunt u bij ons terecht. Hieronder vindt u een greep uit de vele diensten die wij bieden:

CV-onderhoud
Regelmatig onderhoud is erg belangrijk voor uw cv- of combiketel: hij gaat langer mee en is energiezuiniger. U bespaart zo niet alleen op uw stookkosten, u bent ook verzekerd van een goede werkende cv-installatie. 
In het kader van dit onderhoud biedt TOP Technisch Beheer u de mogelijkheid om een aantrekkelijk onderhouds- en servicecontract af te sluiten. Met dit onderhouds- en servicecontract van TOP Technisch Beheer krijgt uw cv-toestel, luchtverwarmer, geiser of (zonne-)boiler periodiek een inspectie- en onderhoudsbeurt door een gespecialiseerd vakman. Zo heeft u altijd een optimaal afgesteld en veilig toestel. 

Vervanging cv-installatie
Bent u toe aan een nieuwe cv- of combiketel? Of blijkt gedurende het onderhoud dat het oude toestel niet meer voldoet aan de eisen, dan kunt u bij TOP Technisch Beheer terecht voor de vervanging. TOP Technisch Beheer levert HR-ketels van topmerken, die de laagste energiekosten combineren met een hoog rendement en warmwatercomfort. De HR-ketels die TOP Technisch Beheer bij u installeert voldoen aan de nodige gaskeurmerken:

  • Schone Verbranding (SV): voor toestellen met een minimale uitstoot van milieuonvriendelijke stoffen;
  • Hoog Rendement (HR): het toestel valt in de hoogste rendementsklasse (107%). Dit betekent dat het toestel energiezuinig is, hetgeen lagere energiekosten met zich mee brengt en milieuvriendelijker is;
  • Comfort warm water (CW): hoe hoger de CW-klasse van de ketel, des te beter de prestaties op het gebied van warm water;
  • Naverwarming Zonneboiler (NZ): cv-toestellen met dit gaskeurmerk zijn geschikt om als naverwarmer voor een zonneboilersysteem te dienen. Is het water niet goed genoeg verwarmd door de zonneboiler, dan verwarmt de ketel het tot de gewenste temperatuur.

Onze vakmensen geven u graag een persoonlijk advies over de keuze van een nieuwe cv- of combiketel, luchtverwarmer, geiser of (zonne-)boiler.

Onderhoud luchtbehandeling
Regelmatig onderhoud aan de luchtbehandelingssystemen is nodig om ze goed te laten functioneren. Zonder onderhoud neemt de capaciteit van het systeem jaarlijks met ongeveer met tien procent af. Na vijf jaar werkt de installatie onvoldoende als gevolg van vervuiling, ontregeling of veroudering. Laat uw luchtbehandelingssysteem dus regelmatig controleren en schoonmaken.
Heeft u bijvoorbeeld een warmte-terugwinsysteem (WTW), zorg dan voor een regelmatige controle en schoonmaak of vervanging van de filters. 

Onderhoud airconditioning
Wanneer u uw airco-installatie regelmatig laat onderhouden, zorgt u voor verlenging van de levensduur, minder energieverbruik en vermijdt u reparatiekosten. Aangezien TOP Technisch Beheer beschikt over een STEK- en F-gassen erkenning, weet u dat onze vakmensen kwaliteit leveren.

Onderhoud elektrotechnische installaties
U ziet graag dat uw technische systemen en installaties het ten alle tijden doen. Door ze regelmatig te laten onderhouden verkleint u de kans op storingen en uitval. 

Onderhoud (nood-)verlichting
Hetzelfde geldt voor uw verlichting. Het is erg handig dat uw verlichting altijd werkt, net als dat de noodverlichting zijn werk doet in tijden van nood. Dat is uw plicht. Noodverlichting moet namelijk voor uw medewerkers de vluchtweg aangeven en verlichten. TOP Technisch Beheer onderhoudt u verlichting, uw noodverlichting en de voedingssystemen van de noodverlichting volgens de laatste richtlijnen en wettelijke eisen.

TOP Technisch Beheer kan u vele vormen van onderhoud bieden voor uw verlichting en noodverlichting:

  • Groepsremplace: preventief onderhoud aan uw bestaande verlichting door het groepsgewijs vervangen van lichtbronnen binnen een afdeling, gebouw of bedrijf.
  • Incidenteel onderhoud: TOP Technisch Beheer controleert regelmatig alle verlichting en vervangt alleen de verlichting die is uitgevallen.
  • Zorgeloos verlichtingsplan: dit is een combinatie van Groepsremplace en Incidenteel onderhoud. TOP Technisch Beheer neemt in dit geval alle activiteiten die verband houden met het onderhoud van de verlichting van u over en brengt het onderhoud transparant voor u in kaart. 

Installatie en onderhoud beveiligingsinstallaties
Uw gebouwen zijn kwetsbaar, maar uw mensen en goederen misschien nog meer. Gelukkig kunt u preventieve maatregelen nemen tegen inbraak, diefstal of brand. TOP Technisch Beheer kan met u meedenken en u adviseren over de beveiligingsinstallaties die uw bedrijf nodig heeft. Denkt u maar aan een brandmeldsysteem dat voorkomt dat een smeulende peuk of een onschuldige kortsluiting een grote ramp wordt. En u kunt diefstal bestrijden met behulp van effectieve camera- en videosystemen. En wat dacht u van (nood-)verlichting, bouwkundige voorzieningen en een alarmsysteem om ongewenste bezoekers af te schrikken? Er zijn vele mogelijkheden om uw panden en uw mensen te beschermen. Beveiligingsinstallaties kunnen alleen goed werken als uw medewerkers weten hoe ze ermee om moeten gaan en welke procedures ze moeten volgen. TOP Technisch Beheer instrueert uw medewerkers in het omgaan met de technische installaties, daarnaast voeren wij ook onderhoud uit aan deze beveiligingsinstallaties.

Installatie en onderhoud waterleidinginstallaties  
TOP Technisch Beheer heeft veel ervaring op het gebied van waterbehandeling, en beheer en onderhoud van waterleidinginstallaties. Terugslagkleppen zijn bijvoorbeeld belangrijke elementen in uw leidingen. Terugslagkleppen zorgen er namelijk voor dat water niet terugstroomt in de leidingen. Ze spelen een grote rol in het voorkomen van een (legionella-)besmetting. Wij kunnen u precies vertellen waar u terugslagkleppen in uw waterleiding moet toepassen, en verzorgen graag de aanleg en het onderhoud volgens de Nederlandse voorschriften. 

Regeltechniek
Meet- en regelsystemen zorgen ervoor dat al uw technische installaties goed kunnen samenwerken en op elkaar zijn afgesteld. Het spreekt voor zich dat ze het knooppunt vormen van uw technische installaties. Onze meet- en regelspecialisten zijn vakkundig in het automatiseren en integreren van uw installaties voor verwarming, koeling, verlichting etcetera. 

Laat u eens vrijblijvend informeren over de vele mogelijkheden op het gebied van service en onderhoud voor uw klimaatinstallaties. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 - 220 55 55.